Sotningstjänster

Din Sotare i Uppsala

Vi är godkända av Uppsalas brandförsvar att utföra sotning av eldstäder och imkanaler. Vi kan hjälpa dig med sotning av såväl kakelugn och öppen spis som ventilation och fläktar. Intervallerna mellan sotningar är olika, om du är osäker på när det är dags för nästa sotning är det bara att du kontaktar oss!

Att anlita en sotare har många fördelar! Att regelbundet rengöra (sota), genomföra konditionsbesiktningar och sprängbesiktningar minskar risken för soteld och värnar om miljön både inomhus och utomhus!

Sen 2014 är det fritt fram att själv välja sotare, för att göra detta behöver du fylla i en blankett som du lämnar in till Uppsalas Brandförsvar! Blanketten hittar du här.

Sotarintyg för Imkanal

Imkanal kallas den ventilation som för bort luft från det ställe där du lagar mat. Denna kanal har särskilda krav vad gäller brandsäkerhet, uppfångningsförmåga och placering. Därför är det viktigt att vid nyinstallationer få ett s.k. Sotarintyg utfärdat.

Ett sotarintyg baseras på en nyinstallationsbesiktning och är en garanti på att arbetet är korrekt utfört och följer de lagar och restriktioner som finns gällande imkanaler och ventilation i kök. Sotarintyg är även viktigt för din försäkring.

Upplands Ventilationstjänst utför nyinstallationsbesiktningar och utfärdar sotarintyg. Vi är verksamma inom Uppsala med omnejd och är experter på allt kring sotning och ventilation. Med oss kan du känna dig trygg i att du får kompetent och professionell hjälp!

Behöver du hjälp med sotning eller sotarintyg i Uppsala?
Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!Typ av tjänst
InstallationsbesiktningVentilationsrengöringVentilationsserviceOVK (Obligatorisk ventilationskontroll)Sotning